”Don’t take it!” eli tarttuvaa siruparanoiaa

Syksyllä 1997 Jyväskylän Skepsis-toimintaryhmä otti yhteyttä kaupunginvaltuutettu Juhani Starzcewskiin ja pyysi hänet esittelemään painattamaansa ja jakamaansa traktaattia otsikolla ”Don’t take it!”.

Keskustelutilaisuutta varten Matias M. Aunola ja Otto J. Mäkelä valmistelivat tässä esitetyn kommentaarin kyseiseen leperrykseen. Otto on vielä päivittänyt dokumenttia tämän jälkeen.


”Don’t take it!”
Älä ota sitä
MISTÄ
ON KYSYMYS
Lue!

Tämä teksti on lyhennelmä amerikkalaisen tohtorin Colin Sandersin kolmituntisesta puheesta otsikolla ”Mark of the Beast”, jonka on suomentanut suomalaissyntyinen Australian kansalainenVeli Lavia.

1. Suomennoksen tasosta voitaisiin kyllä keskustella.

Colin Sanders on tekniikan tohtori, joka on ollut mukana valmistamassa mikrosirua, josta hän on uskoontulonsa jälkeen käynyt julistamassa ympäri maailmaa: ”Älkää ottako sitä merkkiä!” Tänä päivänä tämä merkki on valmis jaettavaksi.

2. Colin Sanders on tekniikan tohtori (ilmeisesti elektroniikka-alalla), kuitenkin hän on omien sanojensa mukaan ollut sekä Yhdysvaltojen armeijan, CIA:n että FBI:n leivissä sen lisäksi että työskenteli ”maailmanhallituksen” laskuun. Jatkossa huomaamme että hän oli myös osallisena SDI-projektissa. Aikamoinen urakehitys, mutta tätä ei tietenkään voida tarkistaa mistään, koska kaikki todistusaineisto lienee tuhottu ”ilkkisten” toimesta, eikö vaan?

Sandersin ura on kulkenut CIA:n (lempinimeltään ”Evergreen”) ja FBI:n kautta tiedemies- ja insinööriryhmään, joka on suunnitellut erilaisia mikrosiruja. Ryhmään, jonka pääsuunnittelija Sanders oli, kuului sata miestä ja kaksi naista. Ryhmä sai tehtäväkseen erään Amerikassa toimivan suuren sairaalan ylilääkäreiden ja heidän avustajensa kanssa suunnitella sellainen mikrosiru, joka yhdistäisi hermoradat erään nuoren naisen katkenneessa selkärangassa. Koe onnistui, ja he saivat tämän täysin liikuntakyvyttömän naisen alaraajat toimimaan. He tekivät ihmeen, josta mm. Valitut Palat on kirjoittanut pitkän tarinan. Tämä koe maksoi noin 1,5 miljoonaa U.S. dollaria. Tämän kokeen sivutuotteena syntyi sellaisia mikrosiruja, joiden avulla voitiin hallita ihmisen mentaliteettiä; sanalla sanoen, ihmisen pääröksiin voitiin vaikuttaa tämän sirun välityksellä! Eräästä ihmisestä saatiin sirulla manipuloiden kuin entisaikain natsisaksalainen yli-ihminen. Hän pursui intoa. Kun ärsykettä vielä hieman lisättiin, oli kaikki ohi. Tällä keinoin ihmisestä voidaan hetkellisesti tehdä kuin raivotautinen ja yhtäkkiä se voidaan myös lopettaa. Mikä hirvittävä sivutuote!

3. Miten suorilla liitännöillä ääreishermoston keinotekoista ärsyttämistä tutkivan kokeen sivutuotteena syntyy aivojen korkeampia keskuksia ilman suoraa yhteyttä hallitsevia laitteita?

4. Tässä esitettyyn anekdoottiin ei tietenkään ole mitään muita lähteitä; ellei edelliseen kohtaan löydy selityksiä se jää vain irralliseksi heitoksi. Mitä muuten tarkoittaa ”oli kaikki ohi”?

Mikäli ihmisessä on tämä siru, hänet voidaan paikantaa mistä maailmankolkalta tahansa ja nappia painamalla aktivoida hänet! Tämä siru on mikroskooppisen pieni; se on tavallisen ruiskeneulan kärjen kokoinen. Siinä on nyt jo 250 000 komponenttia sisällä. Tiedemiehet sanovat, että siinä on vielä tilaa vaikka millä mitalla; elektronisesti siihen voidaan satelliitin välityksellä tallentaa lisää ohjelmia. Sirun asennus ihon alle voidaan suorittaa tavallisen verikokeen yhteydessä!

5. Tässä tulee ongelmaksi radioaaltojen fysiikka. Radiolaitteissa antennit ovat tyypillisesti samaa suuruusluokkaa käytettyjen radioaaltojen kanssa. Mikäli piiri on millimetrin kokoluokkaa, olisi käytettävä noin 300GHz aaltoaluetta joka menee reilusti mikroaaltojen puolelle ja itse asiassa alkaa lähestyä sitä taajuusaluetta jota kutsutaan valoksi. Mikroaaltojen läpäisevyys orgaanisessa materiaalissa on varsin huono (ilmiötä hyödynnetään mikroaaltouuneissa, radiotaajuinen energia imeytyy tehokkaasti lämmitettävään ruokaan). Mikropiirin olisi siis erittäin vaikea vastaanottaa ja lähettää mitään kyseisellä taajuusalueella ollessaan upotettuna jonkin organismin sisään. Lisäksi ongelmana olisi tietysti mikroaaltojen säteilyominaisuudet, joiden takia niiden kuljettamiseen käytetään aaltoputkia ja suuntaamiseen peiliantenneita: piiri toimisi vain kun antenni sattuu olemaan suunnattu satelliittia kohti. Kannattaa myös huomata että nykyään kaupallisesti saatavat GPS-paikannuslaitteet toimivat niin päin että laite voi satelliittejen lähetteitä kuuntelemalla päätellä missä se itse sijaitsee, ei niin että satelliitit ”tietävät” missä paikannuslaite sijaitsee.

6. 250000 komponenttia voi kuullostaa paljolta, mutta jos otetaan huomioon että kyseessä olisi orgaanisen hermoverkon ohjailuun käytettävä mikroprosessori muisteineen (ainakin yksi komponentti per talletettava bitti – 250000 bittiä olisi vain 32000 merkkiä joka on varsin vähän tietokonemuistia) ja liitäntäpiireineen sekä radiolähettimen ja -vastaanottimen ynnä kaikkien näiden tarvitsemat voimantuotantokomponentit (joista lisää kohdassa 8 alla), alkaa tila chipillä käydä varsin vähiin. Lisäksi ongelmaksi muodostuu piirin hukkalämpö: nykyiset piirit rakennetaan litteiksi, jotta niiden tuottama lämpö voidaan haihduttaa piirien pohjan suuntaan. Nykyisellä standarditeknologialla 250000 komponenttia on noin 10mm sivunsa oleva piiri, jonka paksuus on alle 0.1mm. Mikäli piirit rakennetaan kolmiulotteiseksi, syntyy vakavia lämpöongelmia sen sisäosiin.

7. Tavalliset verikokeet otetaan keskisormen päästä (yleensä siitä kädestä jota ei käytetä kirjoittamiseen, eli useimmilla ihmisillä vasen käsi) tai kyynärtaipeesta. Chippi piti (Ilmestyskirjan ennustuksen tulkinnan mukaan) sijoittaa oikeaan käteen tai otsaan?

Kun ryhmä oli saanut tämän mullistavan sirun aikaiseksi, tuli lisää tiedonjanoa. Jotta merkki saataisiin kerta-asennuksella pysyvätoimiseksi, se tarvitsi voimanlähteen itseensä. Tällöin löydettiin litiumparisto, joka varaa itseään pelkän lämmönvaihtelun vuoksi. Kun tutkittiin mistä ihmisestä löytyvät ne paikat, joissa lämmönvaihtelut ovat suurimmillaan, havaittiin, että kaksi paikkaa on ylitse muiden; otsassa tukan rajassa ja oikean käden selkämysalueella.

8. (Paristo on kertakäyttöinen laite, akku on laite jota ladataan ja puretaan; tämä lienee suomentajan virhe) Termodynamiikasta opimme että pelkällä lämpötilavaihtelulla ei voi tuottaa energiaa, tarvitaan lämpötilagradientti eli ”kylmä pää ja kuuma pää”. Ihmiskehossa ei esiinny 1mm alueella merkittäviä lämpötilaeroja. Piirin koon huomioonottaen ei siihen juuri voi sijoitaa mukaan ylimääräistä massaa jota käytettäisiin ”lämpöpainolastina” eli joka pysyisi pitempään viileänä tai lämpimänä kuin muut osat piiristä siten antaen meille lämpögradientin.

Tohtori Sanders kertoi, että hän halusi tutkia hieman tarkemmin tätä asiaa; hän etsi itsellensä kreikankielisestä Raamatusta vastausta ja hän löysi sieltä merkillisen sanan ”stigma”. Raamatun konkordanssin (numerologian) mukaisesti tämä sana vastaa lukua 666 ja se tarkoittaa: rikkoa sisään, omistaa hallintaansa, asettaa piiloon!

9. Kuitenkin hänen tässä vaiheessa piti olla uskollinen maailmanhallituksen kätyri? Muuten, ihan oikea sanakirja kertoo että ”stigma” tulee kreikan kielen verbistä ”stizein” joka tarkoittaa tatuointia…

Tänä päivänä jo ainakin 6000 ihmistä mm. Ruotsissa on ottanut tämän merkin ja heitä seuraillaan kiken aikaa. Heidän sijaintinsa saadaan TV-ruutuun milloin tahansa. Tekniikka on vastaava, jota liike-elämä käyttää selvittäensä jonkin asiakkaansa tapahtumatietoja; se, mitä tiedostoihin on talletettu, on kaikkien systeemioikeudet omaavien saatavissa ja tiedossa (mm. EDI).

10. Kun otetaan huomioon kuinka ruotsalaiset ovat vieläkin paranoidimpia kuin suomalaiset tietosuojan ynnä vastaavien asioiden kanssa, olisi erittäin yllättävää mikäli salaliitto jonka avulla seurataan ja/tai kontrolloidaan 6000:ta ihmistä ei tulisi ilmi hyvin pian. Salaliitossa täytyisi olla mukana ainakin itse maan hallitus, radio- ja televiranomaiset, poliisit sekä kaikki ihmiset joilla on jotakin tekemistä lääkinnän tai ensiavun kanssa (jottei chippien näkyminen röntgenkuvissa johtaisi niiden välittömään poistamiseen). Lisäksi tarvittaisiin mukaan suunnilleen kaikki jotka työkseen ovat tekemisissä radiolaitteiden kanssa sekä kaikki radioamatöörit. Tuntien vähemmänkin merkittävien salaisuuksien salassapysymiset Ruotsissa, tämän kokoluokan salaliiton onnistuminen niin hyvin että tämä olisi ensimmäinen tieto asiasta tuntuu erittäin epätodennäköiseltä. Lisäksi voisi huomauttaa että tällaisen chippiseurannan avulla saatuja tietoja ihmisistä ei oikein voisi käyttää mitenkään hyödyksi, sillä salaliitto on heti vaarassa jos sen avulla hankittuja tietoja vuotaa ulos. Tässä kohdassa muuten teksti tuntuu jotenkin jälleen harhailevan, olisiko kääntäjä asialla? Suomalaiselle lukijalle outo lyhenne ”EDI” tarkoittanee Electronic Data Interchangea, joka on Yhdysvalloissa standardisoitu tapa välittää dokumenttejä (tilauksia, laskuja yms.) firmojen kesken. Miten tämä liittyy suureen salaliittoon?

Sanders on ollut mukana 17 kansainvälisessä kokouksessa, joissa salainen maailmanhallitus on pitänyt istuntojaan. Itse Henry Kissinger on ollut siellä mukana ja hänen antamansa lausunto on: ”Me emme pysty millään muulla tavoin tunnistamaan ja hallitsemaan ihmisiä tässä maailmassa kuin tämän kautta! Meidän on tehtävä jotakin tämän asian hyväksi.”

11. Tässä nyt päästiin oikein kunnolla suureen salaliittoteoriaan kiinni. Kuten kaikki suuret salaliittoteoriat, näitä on mahdoton todistaa vääriksi – kaikki yritykset tehdä se voidaan ”osoittaa” salaliittolaisten toiminnaksi. Jälleen perusteeton anekdootti, johon on varmaan otettu Bildenbergien tai vastaavien järjestöjen kokoukset malliksi. Laskekaapa muuten huviksenne minkä ikäinen Mr. Kissinger nykyään on?

Jokainen, joka ottaa tämän merkin, on täysin toisten hallittavissa mielenmuutoksen kautta. Ihminen ei voi silloin olla enää oma itsensä, vaan robottia muistuttuttava ”cyber”-luomus! Komentokeskuksesta annettava impulssi varmasti kahlitsee orjaksi, mutta sillä on myös tuhoava ominaisuus.

12. Voisiko sen selityksen toimintamekanismille vihdoinkin saada? Ja mikä se tuhoava ominaisuus johon tässä ja aikasimmin vihjattiin oikein on?

Näitä siruja on ruvettu käyttämään mm. floridalaisissa lastenkodeissa; ainakin 17’000 lasta on jo merkitty ja heitä valvotaan – lapsia, jotka eivät mitään ymmärrä! He ovat koekaniineja tälläisessä hirvittävässä petoksessa, ihmispetoksessa. Sanders itse todistaa, että jo vastasyntyneitä lapsia ”rokotetaan”!

13. Jälleen kerran, todistusaineistoa? Kaikki tämä on vain Sandersin kertomaa. Amerikkalaisessa oikeuskäytännössä on tällaisille jutuille ilmaus ”hearsay”.

Valvonnan suorittamisen taivaalle ryhmä lähetti 23 satelliittia, joilla peilataan merkin ottaneita. Joka 19. minuutti nämä ihmiset astuvat kuvaruutuun! Tämä ei vielä riittänyt, vaan kehitettiin tehokkaampi satelliitti ja niitä on nyt 66 kappaletta. Nyt ne kattavat koko maailman. Australiassa tämä testattiin lehmillä; ne eivät voi enää eksyä maanviljeliältä. Merkkejä on laitettu myös delfiineihin – vaikka ne ovat tuhansien kilometrien päässä ja syvällä meressä, ne ovat lähellä.

14. Kuinka ollakaan, Motorolan Iridium-satelliittipuhelinjärjestelmää varten laukaistiin 66 satelliittia matalille radoille, homman tekemään palkattiin Kiina. Pieni ongelma vaan tämän paranoiaselityksen kannalta on että tämä firma meni konkurssiin ja satelliittien aiotaan antaa tuhoutua ilmakehään vaikka se kuitenkin on maailmanhallituksen rahoittama? 89 muuta satelliittilaukaisua olisi varsin paljon, itse asiassa se alkaa olla turhan lähellä kaikkia sotilaslaukaisuja viime vuosien aikana, jos otaksutaan että kaikki laukaisujärjestelmät niin idässä kuin lännessäkin ovat käytettävissä (esimerkiksi avaruussukkula ei ole lentänyt sotilaslentoja vuosiin). Lehmiä ja delfiinejä muuten ei todellakaan merkitä millään 1mm mikropiireillä (lehmillä käytetään isohkoa kaulusta, delfiineillä ja valaansukuisilla pientä torpedon näköistä kapinetta joka kiinnitetään vaijerilla eläimelle puettuihin ”liiveihin” tai pieneen ”harppuunaan” joka ammutaan valaan paksuun nahkaan), eivätkä delfiinien mittalaitteet välitä tietoa kuin niiden käydessä pinnassa hengittämässä.

Eri puolilla maailmaa herättivät ihmetystä oudout valoilmiöt, kuin räjähdykset, taivaalla. Tohtori Sanders kertoo, että leimahdukset syntyivät, kun nämä 23 ensimmäistä satelliittia jouduttiin lasersäteellä tuhoamaan niiden 66 tehokkaamman tieltä. Sanders tietää tarkalleen, mistä puhuu: hän oli presidentti Reaganin aikana USA:n armeijan palveluksessa ja nimenomaisessa ”Tähtien sota” -projektissa! Voisiko tietolähde olla läheisempi kuin tämä?

15. Jouduttiin? Etenkin matalilla kiertoradoilla on vaikka kuinka tilaa, ja avaruusromulle on varattu omia parkkiratojakin, eli miksi niitä piti tuhota? Tiettävästi nykyään ei ole olemassa tämän teholuokan lasereita, vaikka SDI-projektissa niitä yritettiinkin kehittää. Tehokkaimmissakin nykyisissä lasereissa hyötysuhde käytetyn ja laseroidun energian välillä on noin 1% luokkaa. SDI:n teoriassa lupaavimmat suuritehoiset röntgen-laserratkaisut olisivat olleet kertakäyttöisiä ja käyttäneet energianlähteenään ydinaseita, jolloin niitä ei olisi voinut käyttää maanpinnalla. Ydinaseiden käyttäminen salaa on nykyään likimain mahdotonta kansainvälisten puolueettomien seismo- ja radiologisten seurantaketjujen ansiosta. Muuten, viime vuosina ei ole ollut mitään erityisempää aaltoa taivaalla nähtyjä valoilmiöitä vaan lukumäärä on ollut pikku hiljaa laskussa kuten se jo pitkään on ollut (tästä lisätietoa mm. kirjasta Kuure, Kari A. & al: Katoavatko ufot?, Ursa 1993). Sanders oli sotkeentunut kaikkien muiden mahdollisten projektien lisäksi myös SDI:hin? Miksi ihmeessä? Muuten, taivaalla näkyy vielä nykyäänkin välähdyksiä kun aurinko on juuri horisontin takana – ne ovat juuri edellä mainittuja Iridium-satelliitteja joiden isot antennit ovat heijastavia.

Pelkästään ruumiinlämpötila, joka on noin 98,6–104 Fahrenheitia, riittää toteuttamaan ihmisessä tämän kaiken; ”patteria” ei tarvitse koskaan vaihtaa. Mikään maanpäällinen armeija ei koskaan pystyisi tälläiseen hallintaan; nyt yksi ainoa impulssi synnyttää hirvittävän ”armeijan”. Kaikki on valmista!

Mikä sai herra Sandersin muuttumaan? Hän oli tavallinen ”sunnuntaikristitty”, joka koki toimivansa kansansa hyväksi. Eräänä päivänä hänellä todettiin vaikea syöpäsairaus; elinpäiviä annettiin kourallinen. Kun hän oli menossa tuskia helpottavaan leikkaukseen, hänen puolestaan rukoiltiin, ja kuin ihmeen kaupalla hän parantui täydellisesti – käytännössä jo kuolemaantuomittu mies! Toivuttuaan hän myi 18-makuuhuonensen luksusasuntonsa kaikkine arvoesineineen (mm. arvokkaat taulunsa), kaikki perheen autot lukuuottamatta yhtä farmariautoa, jolla hän kiersi puhumassa jakaen samalla Jumalan Sanaa Raamattuina. Sanders on puhunut ainakin Kiinassa, Jugoslaviassa, Bulgariassa, Unkarissa ja Tsekkoslovakiassa luennoiden yliopistoissa. Hänen ainoa viestisä evankeliumin julistamisen lisäksi on koruton lause: ”Don’t take it!” Älä ota sitä!

16. Tässä kohdassa juttu pomppaa muille raiteille ja jälleen kerrotaan kovasti tarkistuskelvottomia anekdootteja. Kuka muuten oli tämä mystinen taho joka rukoili hänen puolestaan? Huomattavaa on että monet häiriintyneet ihmiset ovat myyneet omaisuutensa ja ajavat ympärinsä autolla saarnaamassa omaa totuuttaan kuten esimerkiksi Paavo Rissanen, ”Paavin Homokaasu” -jutun kirjoittaja.

Eräs tehdysita kokeista on Sandersille itselleen tärkeä: tiedemiehet halusivat kokeilla, minkälaisella ainekoostumuksella tämä mikrosiru voidaan ihon alle laittaa. Sandersilla oli oma ehdotuksensa asetusaineeksi, mutta lääkärit tyrmäsivät hänen aine-ehdotuksensa. Lääkärit ajoivat litiumia. Sanders kysyi johtavalta lääkäriltä, olisiko laitteen hajoaminen ihon alle vaarallista ihmiselle? Lääkäri vastasi: ”Sinähän olet utelias. Rikkoutuessaan se aiheuttaa vakavan tulehduksen ja kivun, jopa paiseita!” Jos tämä merkki syystä tai toisesta tuhoutuu, tuo ihminen on tuhottu!

17. Mitä on ”asetusaine” ja miksi juuri tämä osa projektia oli Sandersille jotenkin erityisen tärkeä? Litium on erittäin reaktiivinen metalli, eikä sitä missään tapauksessa voida käyttää elimistöön upotettavan laitteen kuorena, sillä se hapettuu välittömästi energiaa luovuttaen (=palaa) joutuessaan kosketuksiin veden kanssa. Lääkärit varmastikin määräisivät laitteen kuoren koostumuksen, jottei se olisi oleellisesti haitaksi elimistölle (tarkoitushan on kontrolloida ihmisiä, ei polttaa ja myrkyttää heidät, joka kyllä onnistuisi huomattavasti helpomminkin!) mutta muiden laitteen osien ainekoostumus varmastikin määräytyisi aivan teknologisten perusteiden mukaan, lääkäreillä ei siihen olisi sanomista. Mitähän tämän keskustelun Sandersin ja lääkärin välillä olisi tarkoitus kuvata, etenkin kun Sandersin piti olla projektin pääsuunnittelija? Tuntuu ihan siltä että niille raamatullisille paiseillekin piti keksiä tästä tarinasta johdettu selitys.

Tämä maailmanhallituksen suunnitelma on valmis täytäntöönpantavaksi. Siitä ei puutu enää mitään; voiko sen täytäntöönpanoon mennä enää kovin kauan? Monet ihmiset ovat kysyneet Sandersilta, mitä tehdä? Hän sanoo ainoastaan: ”Don’t take it!” Älä ota sitä!

18. Taas tämä amerikkalaisessa äärikristittyjen folkloressa usein esiintyvä maailmanhallitus. Ottaen huomioon kuinka huonosti maailman asiat menevät nykyään (ja kuinka monta sataa tuhatta ihmistä salaliitossa täytyisi olla mukana), kylläpä tämä maailmanhallitus pitää olemassaolonsa kovin tarkasti piilossa?

Tämän pelottavan tosiasian edessä moni joituisi epätoivoon: mitä tässä enää voi tehdä? Ota Raamattusi ja lue Ilmestyskirjan 13. luvusta jakeet 16–18 ja 14. luvusta jakeet 9–11. Huomaat, että tämä tosiasia Ilmestyskirjasta tulee käymään toteen. Kysynkin sinulta, onko tämä askel siihen lopulliseen pedon lukuun?

19. Samanlaisia väitteitä on esitetty kautta maailman sivu muun muassa henkilötodistuksista ja passeista, EAN/UPC-koodeista, luottokorteista, henkilötunnuksesta, sähköpostiosoitteesta ynnä vaikka mistä nykyelämään liittyvistä asioista. Miksi tämä selitys joka vielä vaatii suureen salaliittoon uskomisen olisi jotenkin uskottavampi?

Tiesitkö, että Jumala ei jätä sinua ”oman onnensa nojaan”, vaan haluaa näin pitää sinut valveilla tulevista tapahtumista ja tukee meitä Jeesuksen sanoin seuraavasti: ”Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille jotka uskovat hänen nimeensä.” (Joh. 1:12).

20. Miten uskossa olemisen näin niinkuin käytännön tasolla olisi tarkoitus suojata mikropiirejä vastaan?


Yhteenveto

Tämä Sandersin kertoma tarina ei sisällön uskottavuuden osalta oleellisesti eroa Paavo Rissasen tarinasta pääasiassa koska se koostuu joukosta irrallisia anekdootteja ja maagisia samankaltaisuuksia joihinkin olemassaoleviin teknologioihin, ilman juuri mitään verfioimiskelpoista tietoa. Molemmat tarinat ovat myös täynnä klassisia paranoidsti häiriintyneen mielenkuvan elementtejä: suuri salaliitto, salaviestejä juuri sinulle, elimistöön upotettavia laitteita tarkkailua varten, identiteetin menettämisen pelko sekä voimakas uskonnollisuus johon tarinan kehys on pintapuolisesti sovitettu.

Lisäluettavaa.

Otto J. Makela